top of page

CE CERTIFIKAT

compliance.jpg

CE oznaka na proizvodu je izjava proizvođača da je proizvod u skladu s bitnim zahtjevima relevantnih europskih zakona o zaštiti zdravlja, sigurnosti i zaštite okoliša, u praksi mnogih takozvanih direktiva o proizvodu.

CE oznaka na proizvodu ukazuje državnim dužnosnicima da se proizvod može legalno staviti na tržište u svojoj zemlji.

CE oznaka proizvoda osigurava slobodno kretanje proizvoda unutar jedinstvenog tržišta EFTA i Europske Unije ( uključujući ukupno 31 zemlju EEA ).

RoHS

Low_Res_rohs.png

RoHS  je skraćenica naziva Europske smjernice 2002/95/EZ Europskog parlamenta i Vijeća Europe iz dana 27.1.2003., o ograničenju upotrebe određenih opasnih tvari u električnim i elektronskim postrojenjima. Cilj ove smjernice je ograničenje upotrebe šest tvari (navedenih u tekstu smjernice) u proizvodnji električnih i elektronskih postrojenja koji u velikim količinama dospijevaju na deponije, što doprinosi zaštiti ljudskog zdravlja i okoliša. Proizvođači postrojenja i uređaja jamče da njihovi proizvodi ne sadrže nijednu od šest spomenutih tvari (čija je upotreba zabranjena) u količini većoj od količine koju dozvoljava smjernica. Premda smjernica važi samo u Europskoj uniji, proizvođači svih elektronskih uređaja izvan EU su također dužni poštivati odredbe ove smjernice ukoliko se njihovi proizvodi uvoze u zemlje članice EU.

ISO 9001

videoblocks-iso-9001-businessman-working-on-holographic-interface-motion-graphics_bpqtfob0g_thumbnai

Certifikat ISO 9001 je potvrda o uspješnom zadovoljavanju zahtjeva međunarodne norme ISO 9001 Sustavi upravljanja kvalitetom.

Norma ISO 9001 promiče prihvaćanje procesnog pristupa, kad razvoj, primjena i poboljšavanje učinkovitosti sustava upravljanja kvalitetom povećavaju zadovoljstvo kupca ispunjavanjem njegovih zahtjeva. Sustavom upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001 organizacija dokazuje svoju sposobnost dosljednog dobavljanja proizvoda koji ispunjava zahtjeve kupca i zahtjeve zakona i propisa.

Svi proizvodi u našoj ponudi posjeduju gore navedene certifikate.

bottom of page